Ria Blenke (links) en Annie Oude Nijhuis zijn blij dat alle kostuums klaar zijn en nu in het theater hangen. „Het was een flinke maar dankbare klus.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ria Blenke (links) en Annie Oude Nijhuis zijn blij dat alle kostuums klaar zijn en nu in het theater hangen. „Het was een flinke maar dankbare klus.” © Robin Hilberink

Ria en Annie maken 200 kostuums voor De Strijd in Hertme: ‘een dankbare klus’

HERTME/ SAASVELD - Bijna 200 kostuums gingen zaterdag van Saasveld naar Hertme, voor de eerste verklede ‘doorloop’ van De Strijd. In de coulissen twee gespannen dames: „Kijk, hoe mooi die mantel bij het decor kleurt!”

  1. Metropool Open Air in Hertme door corona nét even anders

    Metropool Open Air in Hertme door corona nét even anders

    HERTME - Elke zomer programmeert poppodium Metropool in twee weekends grote artiesten in het beroemde openluchttheater van Hertme. Dit jaar vanwege corona en de vereiste anderhalve meter afstand nét even anders. Bezoekers krijgen een plek toegewezen aan een tafeltje voor maximaal twee personen. En er kunnen minder mensen naar binnen. „Maar we zijn al hartstikke blij dat we op deze manier toch de grote namen op kunnen laten treden”, zegt Guido de Jongh van Metropool. Afgelopen weekend was het tweede weekend van de Open Air shows, die voor de gelegenheid ‘safe shows’ zijn gedoopt. Nielson, rapper Snelle en de Zeeuwse band Racoon (foto) traden op. Alle shows waren uitgeverkocht, zo’n driehonderd kaarten per show.

Hengelo e.o.