Rian Jannink toont de oorkonde behorende bij het Kroonjuweel. Locoburgemeester Michel Kotteman houdt de taart voor haar vast. Rechts voorzitter Martin Reesink van het Oranje Comité Borne.
Volledig scherm
PREMIUM
Rian Jannink toont de oorkonde behorende bij het Kroonjuweel. Locoburgemeester Michel Kotteman houdt de taart voor haar vast. Rechts voorzitter Martin Reesink van het Oranje Comité Borne. © Bert Kamp Reggestreekfotografie

Rian uit Hertme stapt in de voetsporen van haar grootouders en ontvangt daarmee Kroonjuweel van Borne

BORNE/HERTME - Ze doet het in de schaduw van haar opa, oma en oom Bertus. Die hielpen in ‘onze’ oorlog, zij in die in Oekraïne. Rian Jannink ontving er woensdag het Kroonjuweel voor van het Oranje Comité Borne. Want: „Wie könt die leu toch nich loatn loopn.”

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.