Volledig scherm
PREMIUM
© Christian van der Meij

Rinie (50): ‘Ik gun mensen met MS een betere kwaliteit van leven’

BORNE - Rinie Breteler uit Borne heeft een milde vorm van de ziekte multiple sclerose (MS) en kan nog veel. Zoveel, dat ze in Peru samen met vier lotgenoten het laatste stuk van het steile incapad naar Machu Pichu gaat bewandelen. Gesponsord, voor het goede doel.

Volledig scherm
„Ons streven is minstens 15.000 euro bij te elkaar te krijgen voor medisch onderzoek dat in Groningen wordt gedaan naar een methode om MS te kunnen vertragen of zelfs stil te zetten.” © Christian van der Meij

De tocht naar de indrukwekkende Incastad op 4.600 meter hoogte is pas in september. Toch is het nu al aanpezen voor Rinie Breteler (50) uit Borne. De in Haaksbergen geboren ambtenaar van de gemeente Hellendoorn is volop in training. Ze wil straks samen met vier andere vrouwen die MS hebben in de ijle berglucht twee pittige dagmarsen omhoog van elk 12 kilometer kunnen afleggen.

Daarnaast is ze actief om alvast zo veel mogelijk geld te kunnen inzamelen voor deze benefiettocht, die de naam MiSsie Peru (ms-missie-peru.nl) heeft gekregen. Breteler zoekt sponsors, staat op Koningsdag met gebruikt speelgoed op de Bornse vlooienmarkt en krijgt de revenuen van een speciale wijnproeverij die 17 mei in het Bornse restaurant Il Tarufo wordt gehouden in samenwerking met Arivawijn. Daarnaast zet ze samen met plaatselijke fysiopraktijk ’t Dijkhuis nog een evenement op.

Hengelo e.o.