Volledig scherm
Willem Pfeiffer (Borne Boeit) en tom Verreussel (RTV Borne) in studio RTV Borne. © Lars Smook

RTV Borne en Borne Boeit uiteen

BORNE - „Tot een echte samenwerking is het nooit gekomen”, schetst Willem Pfeiffer van Borne Boeit het mislukken van de samenwerking met de lokale omroep RTV Borne. Wel is er volgens hem ‘een intensieve voorbereiding’ geweest, maar de partijen konden geen overeenstemming bereiken hoe de samenwerking vorm te geven.

Het betekent wat wethouder Martin Velten betreft in elk geval beëindiging van de subsidie die de gemeente voor de komende jaren had toegezegd.

Samenwerking
De samenwerking werd door Velten gestimuleerd, mede om het noodleidende RTV Borne een steuntje in de rug te geven. Dat zou bijvoorbeeld kunnen profiteren van de journalistieke knowhow die internetmedium Borne Boeit in huis heeft. In zijn visie zou RTV Borne zich concentreren op tv maken en Borne Boeit zou de website verzorgen. Daarvoor werd dit jaar 20.000 euro verstrekt, de komende twee jaar zou twee keer 10.000 volgen.

Niks extra's
Volgens Pfeiffer bood de samenwerking niks extra’s. „Dan moet het toch in elk geval ‘1 plus 1 is 3’ worden, maar dat was het niet. Als ze onze berichten willen overnemen, moet daar ook voor ons wat tegenover staan.” Ze hebben bij de gemeente aangegeven wat ze tot nu toe hebben gedaan.

Hengelo e.o.