Volledig scherm
© Toma Tudor

Slachtoffer steekpartij azc Borne probeerde vrouw te beschermen

BORNE - Een 24-jarige bewoner van het azc aan de Bornerbroeksestraat in Borne is zaterdag aangehouden, nadat hij een andere bewoner van het complex heeft neergestoken. Volgens de politie wilde het slachtoffer een 23-jarige vrouwelijke bewoonster van het azc beschermen, die tegen haar wil betast werd door de man.

De vrouw werd door de man bedreigd met een mes, waarna de 21-jarige bewoner tussenbeide kwam om de vrouw te beschermen. Hij werd daarop meerdere keren in zijn armen en been gestoken. De dader vluchtte na de steekpartij uit het azc en kon na een uitvoerige zoektocht door de politie worden aangehouden.

Zoektocht
Na het incident, wat rond 22.30 uur plaatsvond, is de politie met meerdere eenheden, honden en een politiehelikopter op zoek gegaan naar de 24-jarige man, die uiteindelijk iets na middernacht op het station van Borne werd aangehouden.

De gewonde man heeft zich laten behandelen aan zijn verwondingen. De vrouwelijke bewoner van het azc en de gewonde doen beide aangifte tegen de man. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Hengelo e.o.