Volledig scherm
PREMIUM
Hans Wender (links) en Rolf Groothuis, trainer en speler in de sportieve hoogtijdagen van de 50-jarige tennisvereniging Smash Borne. © Annina Romita

Smash Borne is al 50 jaar een hechte club

BORNE - Tennisvereniging Smash bestaat 50 jaar en die 5 decennia worden gekenmerkt door een rijk en hecht clubleven onder de leden. Midden jaren 90 beleefde de jubilerende tennisclub haar sportieve hoogtijdagen.

Ze kijken in Borne trots terug op de tijd dat de beste regionale tennissers graag voor Smash wilden spelen. Tion en Topspinners waren de andere clubs die in trek waren. Hans Wender (56) stond als trainer aan de basis van een stel hongerige twintigers die hij bestempelt als uniek in de historie van Smash. „Ineens stond daar die ploeg met Wendy Scheuten, Ulrika de Jonge, Richard Dokter en Rolf Groothuis. We promoveerden van de derde naar de tweede klasse en dat was nogal wat voor een club waar geen cent werd betaald.” 

  1. Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen
    PREMIUM
    video

    Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen

    BORNE - Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart uit Borne is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”

Hengelo e.o.