SP stelt Kamervragen over ontsporing goederentrein Borne

BORNE/ DEN HAAG - Tweede Kamerlid Eric Smaling (SP) heeft woensdagochtend Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur. Hij wil van de staatssecretaris weten of ze de ontsporing tot op de bodem gaat uitzoeken.

Het Tweede Kamerlid vraagt ook aan de staatssecretaris of ze de zorgen van burgemeester Welten van Borne deelt. „Ik hou mijn hart vast voor de toekomst, als over deze lijn nog meer goederentreinen moeten gaan rijden. Ik ben blij dat er geen gewonden zijn gevallen, maar dit is natuurlijk geen goed signaal voor de veiligheid”, zei Welten woensdag op RTV Oost.

Kamervragen

Bent u bereid om tot op de bodem uit te zoeken wat de oorzaak is dat de goederentrein nabij Borne kon ontsporen? Zo ja, wanneer kunnen we de resultaten verwachten. Zo nee, waarom niet? Zou u in een eventueel onderzoek willen meenemen of de eisen die gesteld worden aan de kwaliteit van het materieel zouden moeten worden aangescherpt? In hoeverre deelt u de zorgen van de burgemeester van Borne, die zegt zijn hart vast te houden voor de toekomst wanneer er meer goederentreinen op dit spoor komen te rijden? Wat is uw boodschap aan de inwoners die nabij dit spoor wonen, die zich ongerust maken? Bent u bereid te onderzoeken of er duurzame alternatieven zijn voor goederenvervoer in Oost-Nederland, waardoor de IJssellijn en het verdere achterland ontzien kunnen worden? Kunt u het antwoord toelichten? Kunt u uitsluiten dat op dit spoor in Oost-Nederland in de toekomst zeer gevaarlijke stoffen worden gevoerd? Wilt u deze vragen voor het Notaoverleg MIRT beantwoorden?

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Hengelo e.o.