Volledig scherm
© ANP

Sportclubs Borne leren over huiselijk geweld

BORNE - Huiselijk geweld en kindermishandeling. Liever heb je daar niet mee te maken. Maar wat doe je als sporttrainer wanneer je vermoedt dat een van je pupillen slachtoffer is?

Op dinsdag 1 oktober is er van 19.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis een bijeenkomst over huiselijk geweld en kindermishandeling. Deze avond is bedoeld voor vertrouwenspersonen, trainers/coaches, leden van jeugdcommissies en het hoofdbestuur van sportverenigingen in Borne, Hertme en Zenderen.

Onderbuikgevoel

De initiatiefnemers van de avond gaan er van uit dat er vast wel eens momenten zijn waarop trainers, coaches, scheidsrechters of vrijwilligers een onderbuikgevoel krijgen, of signalen zien, maar niet weten wat daarmee te doen. Tijdens de themabijeenkomst krijgen deelnemers informatie over hoe om te gaan met signalen van kindermishandeling, partnergeweld of ouderenmishandelingen.

Stappen zetten

Astrid Bosselaar en Inge Belderbos, beiden aandachtsfunctionaris ‘Huiselijk geweld en kindermishandeling’ bij de gemeente Borne, geven informatie over cijfers en signalen. Ook vertellen zij welke stappen een vereniging kan zetten bij vermoedens of signalen. Aanmelden voor de thema-avond kan door voor 25 september een e-mail te sturen naar Jurgen Schiphorst: j.schiphorst@borne.nl.

Hengelo e.o.