Volledig scherm
© ANP

Stel uit Borne buiten levensgevaar na Duits verkeersdrama

GROSS KIESOW/BORNE - De 27-jarige Bornenaar en zijn 20-jarige vriendin, die vrijdagnacht zwaargewond raakten bij het verkeersdrama in het Oostduitse Gross Kiesow, zijn buiten levensgevaar. Dat lieten doktoren van een kliniek in het nabijgelegen Greifswald weten aan een journaliste van de Ostsee Zeitung.

De regionale krant had contact met de vader (63) van de gewonde jongeman. Gemeld wordt dat de Bornenaar voor het eerst na het eenzijdige ongeluk de ogen heeft geopend en reageert op prikkels van buitenaf. Zijn vriendin zou deze woensdag zijn geopereerd aan meerdere botbreuken. Haar toestand is niet duidelijk.

Bij het ongeluk kwamen vrijdagnacht rond 2.35 uur vader Jan Nijland (54) en zijn dochter Esmee (20) om het leven. Ook twee Duitse inzittenden van hun auto (49 en 25) verongelukten. Het Bornse stel ging zwaargewond naar het ziekenhuis.

Lichamen vrijgegeven
De lichamen van de slachtoffers waren gisteren nog niet vrijgegeven. Het Openbaar Ministerie maakt begin volgende week bekend of bestuurster Esmee had gedronken. De politie gaat ervan uit dat er te hard is gereden. De teller in het wrak stond op 140 kilometer. Het gezelschap kwam van een feestje met oud-werknemers. Nijland had recent zijn boerenbedrijf in het dorp verkocht.

Hengelo e.o.