Volledig scherm
© Charel van Tendeloo

Stroom Esch wil Boris op vindplaats bij Bornschebeek

BORNE - Na het centrum, krijgt nu ook de wijk Stroom Esch een standbeeld van Boris, de mammoet. Aangezien de botten van de babymammoet die Boris werd gedoopt, bij werkzaamheden in de Stroom Esch zijn gevonden vindt de wijkraad, dat juist daar een aandenken moet komen.
Bij het uitgraven van een vistrap in de beek, ter hoogte van het kantorenparkje, stuitten de werklieden op zestig botten van het dier uit de oertijd. De wijkraad is blij dat Borne de mammoet wil eren met een standbeeld, maar de keuze om dit standbeeld in het centrum te plaatsen, noemt de wijkvertegenwoordiging ‘teleurstellend’.

Alternatieve Boris

Dus wordt nu gewerkt aan een alternatieve Boris, bedoeld voor bij het kantorenparkje.
De wijkvereniging heeft al een kunstenaar een ontwerp laten maken voor een monument voor Boris. Nu worden ook wijkbewoners van de Stroom Esch opgeroepen om een steentje bij te dragen aan de realisatie, in de vorm van een vrije gift. De wijkvereniging zelf neemt een kwart van de kosten voor haar rekening. Ook stichtingen en instellingen worden benaderd voor een bijdrage.

Vindplaats

In de komende weken wordt het ontwerp van Boris gepresenteerd op de vindplaats van Boris, voorafgegaan door een korte bijeenkomst in de ontmoetingsruimte van De Wanne.
De vindplaats van de mammoet heeft enkele jaren geleden een bord gekregen met informatie over Boris. Maar dat is inmiddels beklad. Het nieuwe monument moet het prehistorische dier meer eer bewijzen.

Hengelo e.o.