Volledig scherm
© ANP

Taakstraf voor man die in Borne wordt betrapt met negen kilo hennep

BORNE - Bij een controle in Borne komt negen kilo hennep uit een kofferbak. Bestuurder Zafer K. (45) heeft geldzorgen.

Als bij een snelheidscontrole in Borne kentekens worden gecheckt, volgt een ‘hit’. Aan de auto waarin Zafer K. rijdt, kleeft een belastingschuld. De Turk uit Nijmegen wordt gevraagd de kofferbak te openen. Hij vervoert rond negen kilo hennep.

Geknipte henneptoppen

K. zegt deze vrijdag tegen politierechter Marjolein Heijink dat hij is benaderd in een theehuis. Gezegd wordt dat hij zes kilo aan geknipte henneptoppen moet wegbrengen. Hij zal 300 euro voor dat transport beuren. Hij hapt toe. Zafer heeft dan schulden en een drankprobleem, zijn rijbewijs is ingenomen. Bij zijn aanhouding wordt zowat negen kilo softdrugs gewogen. Die wordt vernietigd en hij vervolgd.

Verloren vracht

Zijn opdrachtgever wil eerst de schade van de verloren vracht, begroot op 35.000 euro, op hem verhalen, maar laat die claim schieten. Voor wie Zafer op pad ging en voor wie de hennep was bedoeld, wil hij niet zeggen. ,,Ik wil geen namen noemen, daar ben ik bang voor.’’ Hij heeft zijn rijbewijs terug, hij werkt nu in groente en fruit. Rechter Heijink veroordeelt hem tot 150 uur taakstraf waarvan de helft voorwaardelijk.

Hengelo e.o.