Volledig scherm
© Wim Corduwener

Teleurstelling over Bornse muziekkoepel: gemeente wil alleen ondersteunen

BORNE - Na afloop van de viering van het 800-jarig bestaan van Borne bleef er een leuk bedrag over. Geld waarmee de Stichting Borne 800 graag iets voor het dorp wilde doen. Ontmoeting moest centraal staan. Het werd een muziekkoepel.

Een groot deel van de kosten was alvast gedekt. Inmiddels zijn tien jaar gepasseerd, waarin vice-voorzitter Jan Matel van de stichting veel met de gemeente heeft overlegd. Was het enthousiasme in het begin groot, inmiddels trekt het gemeentebestuur zich terug. Het initiatief wordt ondersteund, maar de uitvoering is aan de stichting.

Matel toontz ich teleurgesteld. "Ik heb er veel tijd en energie in gestoken. Maar ik vind dat je dat soort dingen samen op moet pakken."

Duidelijkheid
De stichting heeft onlangs bij de gemeente aangedrongen op duidelijkheid. In het verleden dacht de gemeente actief mee over de realisatie van de koepel. Er waren vijf locaties bekeken, plaatsing in De Haven was de uitkomst. Maar daar lijkt niks van terecht te komen.

Alternatieve doelen
Borne is inmiddels regiegemeente: zij coördineert, de uitvoering in handen is van anderen. Willen burgers iets realiseren, dan werkt en denkt de gemeente mee, maar initiatief en uitvoering ligt bij de inwoners zelf. De Stichting Borne 800 wil echter niet in haar eentje het plan uitvoeren. Er is al gesproken over alternatieve doelen voor het geld. Maar Matel wil eerst de officiële mededeling van de gemeente afwachten, voordat hij daarover spreekt.

Hengelo e.o.