Toet’nbloazers krijgen Borne in beweging

VideoBORNE - Een derde gala-avond zou niet misstaan bij de Toet’nbloazers. De avondvullende gevarieerde show is namelijk een feest waar het publiek massaal op af komt.

Het was dit weekeinde twee keer volle bak in het Kulturhus, waar carnavalsvereniging De Toet’nbloazers een geslaagd gala hield.

Buutreedner

Op vrijdag waren er alleen zitplaatsen verkocht. Daardoor kwam de buutreedner, die het lokale wel en wee op de hak nam, goed tot zijn recht. Ook de rest van het  programma, vol sketches, dansmarietjes en muziek, uitgevoerd door de leden zelf, viel bij het publiek in de smaak. Soms kon er volop meegezongen worden, bijvoorbeeld tijdens de scène rond de karaokebar, en dat deden de feestgangers dan ook uit volle borst.

Rumoeriger

Traditiegetrouw verliep de zaterdag iets rumoeriger, zoals woordvoerder Pim Schuurman het omschrijft. ,,De zaal is dan anders ingericht, met voor de helft stoelen en lange tafels en verder staanplaatsen. De buutreedner haakt daarom af, omdat hij zelf vindt dat hij dan niet goed tot zijn recht komt. Voor de rest is dezelfde show opgevoerd.” Met name op zaterdag kwamen de gasten ook goed in beweging. Niet alleen richting de bar, waar het rond half negen al geen doorkomen meer aan was, maar eveneens in het achterste deel van de zaal. Daar werd vrolijk gehost en gehuppeld. Gaandeweg de avond raakten dan ook steeds meer stoelen onbezet.  

Extra avond

In totaal bezochten vele honderden belangstellenden, zowel publiek als leden van de Toet’nbloazers, de avonden. „Binnen de vereniging hebben we al eens gesproken over mogelijke uitbreiding met een derde avond”, zegt Schuurman. „Dat zou bijvoorbeeld de donderdag kunnen zijn, wanneer we onze generale repetitie houden. Er is in elk geval genoeg interesse voor.”

Volledig scherm
In hoog tempo rijgen de Toet’nbloazers hun optredens aaneen. De stemming zit er meteen goed in. © Alice Plekkenpol

Hengelo e.o.