Volledig scherm

Tuin in Borne onder water door F35BORNE - Door slechte afwatering loopt tuin hovenier Hennie Nijhuis in Borne onder. Ruim voor de aanleg van de F35 waarschuwde hij al hiervoor.

Tot aan de Raad van State heeft hij geprobeerd zijn gelijk te halen. „Ik werd als een klein jongetje weggestuurd”, sputtert hij verontwaardigd. Maar ondertussen wijst de praktijk zijn gelijk uit. Niet dat hovenier Hennie Nijhuis daar blij van wordt, in tegendeel: „Hier word je niet gelukkig van.”

Experts
De nieuwe fietssnelweg loopt een stuk boven de tuin van Nijhuis voorbij. Deze strook verharden, dat kon niet anders dan tot problemen leiden, voorspelde de hovenier toen de plannen voor de fietssnelweg bekend werden. maar de experts wisten het beter: Nijhuis zou nergens last van krijgen.

Juichen
Maar terwijl de rest van de wereld juicht over de geweldige nieuwe fietsverbinding van Borne met Hengelo, zit hij met de schade. "Het fietspad loopt met een hoogteverschil van acht centimeter af, richting mijn tuin", beschrijft Nijhuis. „Daar moest een bandje langs, dat zou het water wel tegenhouden.”

Onbeschermd
Onlangs wou hij het zwembad voor de kinderen in de tuin zetten, maar de natte ondergrond verhinderde dit. Planten bij de schutting poten gaat niet. Die gaan rotten met al dat water. Maar de dure kokosschutting is onbeschermd. Bestrating aanleggen, kan niet. Nijhuis baalt verschrikkelijk. Zeker omdat hij zelf vooraf hiervoor waarschuwde. „Niemand wilde luisteren.”

Rechter
Na de aanleg van de rotonde had hij al problemen met afwatering. Drainage was toen de oplossing. Na lang aandringen, is door de gemeente ook nu weer drainage aangedragen om het probleem te verhelpen. Hoe en wanneer, is nog niet duidelijk. „Als het niet wordt opgelost, ga ik weer naar de rechter.”, voorspelt Nijhuis.

Volledig scherm
Volledig scherm
© Hennie Nijhuis

Hengelo e.o.