Volledig scherm
© Thinkstock

Tweetal op heterdaad betrapt tijdens autokraak in Kampen

KAMPEN/BORNE - Een 31-jarige man uit Borne en een 16-jarige man zonder woon- of verblijfplaats zijn dinsdagavond in Kampen aangehouden op verdenking van een auto-inbraak. De twee konden worden opgepakt nadat een oplettende buurtbewoner de mannen in de kraag vatte tijdens een inbraak.

De politie kreeg in de avond een melding van een bewoner van de IJsselkade in Kampen dat er was ingebroken bij een auto die daar geparkeerd stond. De man had vanuit zijn huis gezien dat de twee mannen zich verdacht gedroegen bij geparkeerde auto's in de straat. Ze keken in de auto's en voelden aan de deurhendels.

Zelf in actie
De buurtbewoner hield de twee Bornenaren nauwlettend in de gaten en maakte foto's, totdat de mannen een autoruit intikten. Daarop kwam de Kampenaar in actie en hield de 31-jarige man uit Borne aan en belde politie. Het signalement van de twee verdachte werd doorgegeven, waarna de politie de 16-jarige man uit Borne zonder vaste woon- of verblijfplaats even later kon aanhouden aan de Cellebroedersweg.

De twee zitten vast, de politie heeft een onderzoek ingesteld.

Hengelo e.o.