Volledig scherm
© Christian van der Meij

Twentse kerststoet zoekt figuranten

BORNE - Er worden nog minstens zestig figuranten gezocht voor de Twentse kerststoet van 23 december. Het programma van de stoet werd maandagavond door de organiserende stichting De 3 kearls bekendgemaakt.

Behalve de optocht door Borne is er een programma in de Stephanuskerk met theater en livemuziek. De titel: De herberg draait door.

Matthijs van Nieuwkerk
De Bornse VVD-fractievoorzitter Anka Jacobs is tafeldame, de voorzitter van de Bundeling Bornse ondernemers Peter Ory speelt de rol van presentator Matthijs van Nieuwkerk. Kunstenares Josje Besseling zorgt weer voor de kostuums van de kerststoet.

De doelstelling van het evenement is dat iedereen het naar de zin heeft en onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar aan de praat gaat. „Mensen moeten met een goed gevoel naar huis”, aldus De 3 kearls.

Verpleeghuis
Verpleeghuis ’t Dijkhuis krijgt een prominente rol op 23 december. De kerststoet, inclusief schapen en ezels, gaat dwars door het verpleeghuis. Bewoners worden toegezongen door een engelenkoor. Dit programmaonderdeel is alleen voor de bewoners.

Kaartverkoop
Het publiek kan vanaf deze week in de voorverkoop al een kaartje kopen voor de theatervoorstelling in de kerk. Bij bakker Koehorst en Vertwenz.

Hengelo e.o.