Volledig scherm
PREMIUM
Ultraloper Jan Albert Lantink uit Borne, in actie in Berlijn. © Karin de Vries

Ultraloper Jan Albert Lantink heeft leren doseren, maar de verslaving blijft

BORNE - Ultraloper Jan Albert Lantink staakte na 100 kilometer de historische Berliner Mauerweglauf. De hitte nekte hem. Vroeger zou de winnaar van 2017 daar buikpijn van hebben. „Als de jaren gaan tellen, zie je het als een verstandig besluit.”

Zaterdag is er immers weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen als hij afreist naar Winschoten. Daar wil de 61-jarige bedrijfsarts uit Borne in een loop over 100 kilometer het wereldrecord op de 50 kilometer voor mannen 60-plus proberen te verbeteren. Om vervolgens door te lopen en onder zijn persoonlijke record op de 100 kilometer te duiken.

  1. Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    HENGELO - Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het maatschappelijke, sociale of culturele leven in onze lokale gemeenschap versterken. Projecten die hierop gericht zijn, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit dit fonds. In het derde kwartaal is een bijdrage van € 25.200,-- toegezegd aan acht projecten in de gemeente Borne, Hengelo, Hof van Twente en omliggende plaatsen.
  2. Vier jaar cel geëist voor inrijden op motoragenten bij controle in Zenderen

    Vier jaar cel geëist voor inrijden op motoragen­ten bij controle in Zenderen

    ALMELO - Het Openbaar Ministerie eist een gevangenis straf van vier jaar voor het twee keer inrijden op motoragenten om te ontkomen aan een alcoholcontrole. Met de hoogte van de eis zei de officier van Justitie een voorschot te nemen op nieuwe wetgeving om geweld tegen politiemensen zwaarder te kunnen straffen. “Alleen dit jaar zijn er al 28 incidenten geweest waarbij daders op de politie zijn ingereden", zei de officier ter onderbouwing.

Hengelo e.o.