Volledig scherm
Foto: News United/Jack Huygens

Update | Overvaller Eurosport Borne bleek oud-stagiair

BORNE - “Ik weet dat die jongen het moeilijk heeft. Maar om dan onze winkel te overvallen…” Dennis Schefer oogt deze zaterdagmorgen vrij rustig. Zijn sportwinkel Eurosport aan de Stationsstraat in Borne is ook gewoon open. Maar eigenlijk kan hij er nog niet over uit. “Toen hij zich omdraaide dacht ik: ‘Nee, dit kan niet’.” De overvaller bleek een oud-stagiair.

Vrijdagavond kwart voor negen. Schefers vader staat op deze koopavond even alleen in de winkel: Schefer en Mikel Pol, die ook in de winkel werkt, drinken achterin een kopje koffie. Dan horen ze vader schreeuwen. Ze sprinten meteen naar de winkel. Schefer: “Toen ik de blik in mijn vaders ogen zag wist ik: dit is mis. Ik zag nog net een man in het zwart de winkel uitrennen.”

Perplex
Schefer en Pol gaan er achter aan. Ze raken de overvaller even kwijt maar bij het station zien ze hem weer en grijpen ze hem in de kraag. Schefer: “Toen hij zich omdraaide herkende ik hem. Ik stond perplex. Ik weet dat hij het moeilijk heeft, maar om dan onze winkel te overvallen… Een overbuurvrouw zei dat hij wel een kwartier heen-en-weer heeft gelopen voordat hij naar binnen ging.”

Politie
De politie, gewaarschuwd door vader Schefer, is snel ter plaatse. Met een speurhond worden een bivakmuts en een wapen gevonden die de overvaller op zijn vlucht weggooide. Schefer: “We weten nog steeds niet of het nou een echt wapen was of niet. Maar toen we hoorden dat ze een wapen hadden gevonden drong bij ons wel het besef door dat er echte dreiging was geweest. Dat hadden we tot dat moment niet echt gevoeld, het ging allemaal zo snel.”

Steun
De overvaller blijkt niets te hebben meegenomen. Schefer: “Ik denk dat hij op geld uit was en heeft gedacht dat mijn vader alleen in de winkel stond.” Met vader gaat het ook goed. Hij gaat deze zaterdag gewoon zijn geplande dagje uit. “Hij was vrijdagavond wel rustig, maar dit is goed voor hem, een beetje afleiding”, denkt Schefer. Zelf is hij deze ochtend ‘gewoon’ aan het werk: “Ja, het is de laatste tijd hartstikke druk in de winkel en we moeten wel door.” Maar hij is niet alleen druk met klanten: “Mijn telefoon is gisteravond echt ontploft van alle reacties en dat gaat nu de hele dag door. Heel veel van bekenden maar ook van onbekenden. Dat doet wel goed, al die steun.”

Hengelo e.o.