Volledig scherm
© Anke Hemmer

Van Bemmelstraat voelt zich overvallen door gemeente Borne

BORNE - Bewoners van de Van Bemmelstraat voelen zich volledig overvallen door het plotselinge begin van werkzaamheden aan het ondergrondse bassin dat in het plantsoentje wordt aangelegd. Ze zijn laat geïnformeerd, hebben de resultaten van het onderzoek naar asbest in de grond of het grondwateronderzoek niet gehad en zeggen dat er niet is geluisterd naar hun wensen.

Zo had de buurt gevraagd om meer parkeerplaatsen. Nu het gebied toch op de schop gaat kon die wens mooi worden vervuld, zo was het idee. Ook zijn de bestaande parkeerplaatsen gedurende de werkzaamheden niet beschikbaar en kunnen de bewoners de komende maanden hun auto niet kwijt.

Vragen SP
De SP-fractie heeft naar aanleiding van de bewonersklachten vragen gesteld aan het college van B en W. Zo wil de fractie weten waarom de resultaten van het onderzoek niet zijn meegedeeld en of de waterberging de wateroverlast ook oplost. Ook vraagt de fractie zich af waarom er niet wordt gezorgd voor een andere afvoer van regenwater bij de woningen en schuren. Doordat het regenwater via de tuinen blijft stromen blijft er sprake van wateroverlast, meent de partij. Verder wil de SP-fractie weten waarom bewoners niet zijn geïnformeerd over de asbestverontreiniging die is aangetroffen in de bodem van het speelveldje. Een van de vragen is of kinderen risico hebben gelopen. De fractie richt zich verder op de parkeerplaatsen. Bewoners zouden daarvoor wel een deel van hun tuin willen opofferen. Het was mogelijk geweest de aanleg van een roostergoot en parkeerplaatsen te combineren.

Hengelo e.o.