Volledig scherm
Ook het straattheater is een onmisbaar onderdeel van de Melbuul'ndagen in Borne. © Rikkert Harink

Veertigste editie Melbuul’ndagen Borne op en top gezellig.

BORNE Een vrolijke drukte afgelopen dagen in het centrum van Borne. De Melbuul’ndagen staan traditioneel garant voor gezelligheid en een feestelijke stemming. Feest van en voor Borne, dat in de eerste plaats. Maar er waren ook weer heel veel bezoekers van heinde en ver.

De braderie, optredens van kapellen, straattheater, de brunch en de rally, er was zoveel te zien en te horen. Overvolle terrassen met lachende mensen, genietend van het decor en en een hapje en een drankje. Anderen schuifelden langs de vele kraampjes. Het was broeierig warm. Af en toe was er de dreiging van een buitje. Veel wind op een gegeven moment. Maar dat alles mocht de pret niet drukken. Dweilorkest als La Dolce Vita speelde nummers als ‘Hello darkness my old friend’ van Simon and Garfunkel. Kinderen liepen met ballonnen rond. Op het Rheineplein en op alle wegen daarheen was het prima toeven.
Het gehele Bornse centrum stond kortom helemaal op zijn kop met diverse attracties die door jong en oud publiek werden gewaardeerd. „Door samenwerken en verbinden iets heel moois opzetten, daar gaat het mij om”, zei burgemeester Rob Welten in zijn voorwoord in de Melbuul’nkrant. „Al veertig jaar zetten heel veel Bornenaren zich in om Borne op de kaart te zetten als dorp waar het goed toeven is. Dat is iets om te koesteren en om onmeunig trots op te zijn.”

Geslaagd

De organiserende stichting van het 40-jarig jubileum van de Bornse Melbuul’ndagen kan al met al terugkijken op een geslaagd evenement. „We waren heel blij met het weer. Het was gezellig en druk. Het liep lekker door”, met die woorden gaf bestuurslid Boudewijn Niemeijer kernachtig aan hoe het evenement de afgelopen vier dagen werd beleefd.
Geen enkele wanklank bij de vele activiteiten die werden georganiseerd. „Er zijn geen rare dingen gebeurd voor zover ik weet. Iedereen die ik tegenkwam was tevreden en blij.” Ook de brunch verliep voorspoedig. „Gewoon supergeslaagd! De brunch was georganiseerd voor wie maar wilde in Borne. Het was natuurlijk niet de bedoeling dat half Hengelo zou komen bij de brunch en dat is ook niet gebeurd. Ik zag veel Bornenaren. We zouden doorgaan totdat alles op was. Maar er was meer dan voldoende".

Hengelo e.o.