Omwonenden en de Natuur- en Milieuraad tonen hun onvrede over de bomenkap bij de vijver aan de Ringoven. Vanaf links met spandoeken: Jan Franken Volmerink, Chiel van Everdingen en Hermen Govaert. Achter: Agnes de Jong, Frank Rekers, Marieke Poppe, Henk en Ria Mulder en Hermien van Everdingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden en de Natuur- en Milieuraad tonen hun onvrede over de bomenkap bij de vijver aan de Ringoven. Vanaf links met spandoeken: Jan Franken Volmerink, Chiel van Everdingen en Hermen Govaert. Achter: Agnes de Jong, Frank Rekers, Marieke Poppe, Henk en Ria Mulder en Hermien van Everdingen. © Emiel Muijderman

Verbazing, woede en zorgen na kaalslag bij vijver: ‘Borne versteent in rap tempo’

BORNE - De gepleegde kaalslag kan de buurt niet meer terugdraaien. Er is nog slechts de hoop dat het groen dat er nog staat bij de vijver aan de Ringoven niet ook gekapt wordt. 

  1. Hengeloos raadslid wil kale plek op evenementenplein opvullen met speeltuin, nu horecawand op zich laat wachten
    PREMIUM

    Hengeloos raadslid wil kale plek op evenemen­ten­plein opvullen met speeltuin, nu horecawand op zich laat wachten

    HENGELO - Het gebeurt te vaak dat er in Hengelo gebouwen worden gesloopt waar niets voor terugkomt. Of dit duurt een tijd. Dat zegt gemeenteraadslid Frank Peters van ProHengelo. Nu restaurant De Beren voorlopig niet naar Hengelo komt en de bouw van de horecawand is vertraagd, ziet Peters kansen om ‘die lege, kale plek’ tijdelijk op te vullen met een speeltuin.