Volledig scherm
Protest bij het Bornse stadhuis van de actiegroep ‘Verbindingsweg NEE’. © Maaike Thüss

‘Verbindingsweg NEE’ in actie bij gemeentehuis Borne

BORNE - De actiegroep Zenderen heeft dinsdagavond nog eens een oproep gedaan aan de gemeenteraad van Borne om vooral goed na te denken over de Verbindingsweg. Met dat doel heeft de groep, gewapend met protestborden met daarop ‘Verbindingsweg NEE’ een verzoekschrift aangeboden aan burgemeester Rob Welten.

Een woordvoerster van de protestgroep stelde dat de verkeersproblemen in Zenderen niet worden opgelost door de Verbindingsweg. In de oproep aan de raad vraagt de groep de besluitvorming op te schorten totdat bekend is welke variant voor de toekomstige randweg wordt gekozen. Stichting Twickel, eigenaar van een deel van de grond waar de Verbindingsweg zou moeten komen volgens het college, gaf deze week aan niet te willen meewerken aan de weg. Ook Twickel vindt dat Zenderen niets heeft aan de weg.

Toename verkeer

Volgens de actiegroep leidt de Verbindingsweg zelfs tot een toename van het verkeer in Zenderen met 10 procent. De groep wil dat de raad wacht tot het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT)-onderzoek is afgerond. Als daaruit blijkt dat de variant voor de randweg (langs de A1 en om Zenderen heen) de beste keuze is, is er geen noodzaak meer voor de verbindingsweg. De VVD wilde ook dat de besluitvorming over de weg niet dinsdagavond, maar later zou volgen. Voor dat idee was geen meerderheid. 

Hengelo e.o.