Volledig scherm
Screenshot: Onder De Loep

Verdachte 'zwarte piet-overval' in Borne blijft vastzitten

ALMELO/BORNE - Paul R. (21), die wordt verdacht van betrokkenheid bij de zogenoemde zwarte piet-overval op het Avia-tankstation in Borne, komt voorlopig niet op vrije voeten. Zijn advocate Tesse Heijmerink vroeg de Almelose rechtbank deze donderdag de voorlopige hechtenis van de Hengeloër te schorsen, zodat hij zijn studie detailhandel kon oppakken en workshops kon geven.

,,Ik ben niet de daadwerkelijke overvaller, ik heb geen pistool getrokken'', zei verdachte R. Officier van justitie Karel de Valk verzette zich tegen de vrijlating.

Maatschappelijk belang
Rechtbankpresidente Liesbeth Venekatte en haar collega's wezen het verzoek af. ,,De maatschappelijke belangen dienen te prevaleren.'' Paul R. en de niet verschenen Abdulla K. (20) worden vervolgd voor overvallen op tankstations in Borne (30 november 2014), Hengelo (4 december 2014) en Enschede (5 december 2014) plus cafetaria 't Heukse in Borne (29 november 2014). De strafzaken worden 23 juni inhoudelijk behandeld.

'Not amused'
De rechters waren 'not amused' dat ze pas woensdagmiddag het dossier onder ogen kregen. Een handicap, noemde Venekatte dat. Aanklager De Valk vond het 'jammer' dat de stukken pas zo kort voor de zitting gestuurd waren. ,,Er zitten tegenwoordig zoveel stappen tussen. Het moet eerst door de recherche naar Apeldoorn (het hoofdbureau van de gefuseerde politie Oost-Nederland) worden verstuurd. Daar gaat veel tijd in zitten.''

Hengelo e.o.