Verjaardag van Big Band: Eighty-Nine is dertig jaar jong

VideoBORNE - Met acht publieke optredens wordt het een druk jaar voor de Big Band Eighty-Nine. „Het zilveren jubileum is destijds nauwelijks gevierd, dat maken we nu een beetje goed”,  verklaart zangeres Loes Ossevoort. 

Loes Ossevoort  is de enige vrouw tussen bijna twintig mannen. Ze heeft zich tot doel gesteld het derde lustrum niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Gerard ten Tusscher, trombonist en zakelijk leider van de band, hoort het goedkeurend aan. Met zijn broer Johan stond hij destijds aan de wieg van het orkest. „Wij speelden al in een combo en maakten vooral bruiloftsmuziek. Leuk, maar we wilden iets anders, dus stopten we er in 1988 mee. In het Enschedese jazzcafé De Tor hoorden we muziek die ons meteen aansprak. Een jaar later begonnen we Big Band Eighty-Nine.” 

  1. Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen
    PREMIUM
    video

    Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen

    BORNE - Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart uit Borne is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”

Hengelo e.o.