Volledig scherm
In veel gemeenten, zoals in Rijssen, zijn zwemevenementen al populair. © Lenneke Lingmont

Vier dagen zwemmen in Borne voor tillift

BORNE - Een jaarlijkse zwemvierdaagse kent Borne niet. Nu komt er een eenmalig evenement voor een goed doel.

Diverse clubs die gebruikmaken van sporthal ‘t Wooldrik houden de komende maanden activiteiten om extra inkomsten binnen te halen voor de nieuwe sporthal. Volgende maand wordt afgetrapt met een zwem4daagse in zwembad LACO Borne. Iedereen met een zwemdiploma kan meedoen aan dit zwemevenement.

Activiteiten

Deelnemen kan van 17 tot en met 21 februari tussen 18.00 tot 20.30 uur. Ook kan worden gezwommen tussen 07.30 en 11.00 uur, maar dan zonder de feestelijke activiteiten. De zwemmers kunnen kiezen uit drie afstanden: 250, 500 en 1000 meter. Deelnemers die vier van de vijf dagen de gekozen afstand zwemmen ontvangen een medaille.

Muziek

Elke avond is er muziek en zijn er randactiviteiten. Zo is er donderdag een duikdemonstratie waar zwemmers vanaf 16 jaar aan kunnen deelnemen. Ook is het sportcafé in de avonduren geopend. De zwem4daagse is een initiatief van projectgroep ‘alternatieve financiering’ van project ‘t Wooldrik. Met het zwemevenement wordt aandacht gevraagd voor de ontwikkeling van sportpark ‘t Wooldrik en voor de aanschaf van een tillift in het zwembad. De lift is volgens de organisatie van onschatbare waarde voor mensen met een lichamelijke beperking die graag willen ontspannen in het water.

Deelnemen

Opgeven kan vanaf heden aan de kassa van zwembad LACO Borne of receptie.borne@laco.eu. Kosten bij voorinschrijving zijn 8 euro, en bij aanvang van de zwem4daagse 10 euro aan de kassa.

Hengelo e.o.