Vliegende start voor droneclub Borne: ‘Het wordt steeds populairder’

VIDEOBORNE - Het zoemende geluid wijst bezoekers al de weg. Sinds dit najaar komen een stuk of twaalf mannen regelmatig bijeen op het sportcomplex ’t Wooldrik. In één van de hallen laten zij daar hun drones en minihelikopters vliegen. 

Jack van de Vendel nam deze zomer het initiatief tot de oprichting van een droneclub in Borne. Het Hengelose gezelschap waarbij hij zich eerder wilde aansluiten zat al zo vol dat er een wachtlijst was. Dus richtte hij een Bornse club op.

Populariteit

 ,,Vliegen met drones wordt steeds populairder. Je hebt al een toestel vanaf enkele tientjes”, zegt hij. In de Bornse hal vliegen alle soorten en maten door elkaar. Sommige in een strakke lijn, andere stuiterend omdat de batterij bijna leeg is of de aansturing verre van perfect. Het vliegen vereist zeker enige oefening, weten alle aanwezigen.

De jonge club is informeel, zonder bestuur, vergaderingen en andere verplichtingen. „Gezelligheid staat voorop, met elkaar vliegen, knutselen, erover praten. En op termijn misschien een wedstrijd Game of Drones”, aldus Van de Vendel.

De droneclub komt twee keer per maand bijeen op vrijdagmiddag.  De volgende bijeenkomst is morgen. Er is nog ruimte  beschikbaar voor liefhebbers. 

Contact

Contact opnemen kan per e-mail met Jack van de Vendel:  droneclubborne@gmail.com

Vliegen met drones moet je even oefenen.
Volledig scherm
Vliegen met drones moet je even oefenen. © Alice Plekkenpol

Hengelo e.o.