Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Volop kinderactiviteiten in Borne in de herfstvakantie

BORNE - De herfstvakantie biedt weer volop gelegenheid aan kinderen om aan leuke activiteiten deel te nemen. Zowel kulturhus, Bussemakerhuis als Borne Sport hebben en programma in elkaar gesleuteld, bovendien houdt voetbalvereniging NEO vrijdag keepersdag.

In het kulturhus zijn maandag tot en met donderdag activiteiten voor kinderen in basisschool leeftijd. Spelletjes, knutselen, sporten, kokkerellen, bouwen en allerlei andere activiteiten worden vier dagen lang ’s morgen en ’s middags gehouden. De ochtendactiviteiten zijn van 10.00 tot 13.00 uur, de middag van 13.00 tot 16. 00 uur. De hele dag spelen mag ook, zelf lunch meenemen. Kosten 3 euro per dagdeel of 5,0 voor de hele dag.. Aanmelden: kindervakantieweek@kulturhusborne.nl.

Bussemakerhuis
Het Bussemakerhuis laat kinderen van 6 tot 12 jaar dinsdag knutselen. Kosten 4 euro, inclusief, lekkers en materiaal. Aanmelden via info@bussemakterhuis.nl

Borne Sport
Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen bij Borne Sport terecht. Die houdt van dinsdag en donderdag activiteiten. Op dinsdag wordt er onder het motto Private Victory in gymzaal De Esch gesport. Hier staat kickboksen en zelfverdediging op het programma, kosten 2,50 euro. Op donderdag trekt de karavaan naar Oldenzaal voor voetgolf bij Voetgolf Twente. Dit is van 12.30 tot 15.30 uur. De jeugd vertrekt per taxi uit Borne. De kosten bedragen 6,50 euro per persoon. Aanmelden moet voor vrijdag 14 oktober per e-mail naar s.pieterson@borne.nl, vol is vol.

Keepersdag
Ook vrijdag kan er gesport worden, bij de keepersdag van NEO. In samenwerking met Keeperscollectief Twente krijgen keepers en keepsters van 6 tot 18 jaar een leerzame dag aangeboden. ’s Morgen komen basistechnieken aan bod. 's Middags wordt in circuitvorm getraind. Een BVO-keeper geeft in de middagpauze een demonstratie training. Deelnemers krijgen aan het eind van de dag een certificaat. De meest opvallende keeper van de dag krijgt een prijs. Opgeven bij rikhulleman@gmail.com

Hengelo e.o.