Volledig scherm
© Lars Smook

Vrienden worden in de Bornse Kindervakantieweek

BORNE - Aan het einde van de ochtend zijn Naser en Ali, beiden tien jaar oud, dikke vriendjes geworden. De jongens kennen elkaar voor de kindervakantieweek nog niet. Ali komt dinsdag vanuit het AZC Azelo met twaalf andere kinderen van 6 tot en met 12 jaar naar het Kulturhus om mee te doen aan de kindervakantieweek.


De dinsdag is gereserveerd voor een half uurtje yogales in de ochtend en daarna knutselen of buiten spelen. Het zweet staat Naser op zijn voorhoofd en hij loopt met een brede glimlach buiten op het speelpleintje rond. ,,Dit is de gezondste vakantie. We eten fruit, sporten en hebben aan yoga gedaan om te ontspannen en dansen”, vertelt Naser.

Van de Wereld

,,Het leek wel alsof ze tijdens de yoga helemaal van de wereld waren”, zegt Frans van ’t Rood, programmabegeleider van het AZC, die op de achtergrond meeluistert. Volwassenen doen volgens de programmaleider maar moeilijk. ,,Hier worden kinderen gelijk vrienden met elkaar en opgenomen in het gezelschap.”

Uitgelaten

Van ’t Rood is met een paar ouders meegefietst naar het Kulturhus. ,,Dat was wel opletten geblazen. De kinderen van het AZC waren zo uitgelaten dat ze links en rechts op de weg fietsen”, vertelt hij.
De kindervakantieweek telt deze dag 45 kinderen. ,,Ik kreeg zondag op het laatste moment nog aanmeldingen via de mail binnen. De kinderen zijn erg enthousiast”, vertelt jongerenwerker Leander Huurneman (27). Met zijn begeleidingsteam zorgt hij elk jaar weer voor een vol programma.

Zomerslippers

Begeleidster Naomi Rotman (15) hoeft na deze week niet meer met vakantie. ,,Dit is mijn vakantie. Lekker druk met de kinderen bezig zijn”, lacht ze.
Naomi helpt voor de derde keer mee tijdens de kindervakantieweek in het Kulturhus. Ze maakt met de kinderen zomerslippers gemaakt. De 6-jarige Tom knutselt aan zijn slipper. ,,Ik vond vooral de yoga les leuk. Ik kan de hele dag wel lekker op een kussen liggen”, zegt hij terwijl hij op de grond gaat liggen om wat houdingen uit de les voor te doen.

Yogales

Voor de Roemeense Eugenia Dumitrica (47) was dit de eerste keer dat ze aan kinderen yogales gaf. ,,Spannend maar ook mooi om te zien dat er een eenheid was.”
De kindervakantieweek duurt tot en met donderdag. Dan gaan de kinderen naar het Bussemakershuis en ’s middags film kijken.

Volledig scherm
© Lars Smook

Hengelo e.o.