Volledig scherm
Zo zou de toekomstige mestfabriek op Elhorst Vloedbelt er volgens Twence uit gaan zien. © Publiciteitsfoto Twence

VVD Borne stelt college vragen over mestvergister

BORNE - De VVD vindt dat er veel vragen onbeantwoord zijn gebleven als het gaat om de mestvergister op Elhorst Vloedbelt. 

B en W van Borne maakten eerder deze maand officieel bezwaar tegen de handelwijze van de provincie Overijssel wat betreft de mestvergister. Op 27 februari besloot de provincie de plannen erdoor te drukken. Het gemeentebestuur werd buitenspel gezet.

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld. De fractie vroeg het beroepschrift niet namens de VVD uit te brengen, maar ondanks herhaaldelijk verzoek is daar geen gehoor aan gegeven. De partij vraagt zich af wat daar de reden voor is. Daarnaast is één van de vragen aan het college: kunt u zich voorstellen dat het beroepschrift eerder negatief dan positief werkt voor het realiseren van (hernieuwd) overleg met de provincie? De partij stelt dat het college de bewoners van de gemeente Borne voor de gek houdt door enerzijds te strijden tegen de mestvergister en anderzijds het gebied in het coalitieakkoord op te nemen als duurzaam energiepark.

Ook vindt de partij dat het college zonder aanvoering van enige grond in beroep gaat tegen de aan Twence verstrekte omgevingsvergunning. De VVD wil daarom weten wat de beroepsgronden zijn.

  1. Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen
    PREMIUM
    video

    Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen

    BORNE - Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart uit Borne is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”

Hengelo e.o.