Volledig scherm
De Kloosterpadwandeling begint zondag bij de Zwanenhof. © Rikkert Harink

Wandelen, tuinieren en kloosters kijken in Zenderen

BORNE - Zenderen biedt komend weekeinde de nodige activiteiten voor liefhebbers van natuur en kloosters.

Op zaterdag 3 november is er een natuurwerkdag in de Kloostergaarde aan de Hertmerweg 49. Het gaat onder meer om het opruimen van takken, blad en snoeiwerk. ook worden stinzen gepoot en de thematuinen klaar gemaakt voor de winter. Er is deskundige begeleiding aanwezig.

Rondleiding

Wie interesse heeft kan zich om 09.30 uur melden voor koffie en een rondleiding. Daarna begint het werk. De Kloostergaarde zorgt voor een lunch, het tuinieren duurt tot 15.00 uur. 

Meer informatie op website kloostergaarde.nl

Wandeling

Zondag 4 november staat de Kloosterpadherfstwandeling op het programma. Het vertrek is tussen 09.00 en 14.00 uur bij de Zwanenhof aan de Retraitehuisweg 6. Er is keuze uit 3, 5, 8 en 11 km, de kortste afstand is nieuw.  Fietsen kan ook, dat traject is 15 km. De meditatieve wandelroute verbindt de kerken in Hertme en Zenderen en de drie lokale kloosters (Karmelietenklooster, Carmelitessenklooster en bezinningscentrum de Zwanenhof) met elkaar.

Kijkje in kloosters

De kloosters zijn die dag te bezoeken, de ene locatie wat beperkter dan de andere. Er zijn rondleidingen en in de grote bezoekersruimte van het Carmelitessenklooster draait de film ‘Leven binnen de kloostermuren’. Het Karmelietenklooster heeft de expositie ‘Relieken, kom even kijken’ ingericht. Laatstgenoemde locatie houdt tevens open huis. Belangstellenden die niet wandelen of fietsen zijn uiteraard ook welkom in de kloosters.

Meer informatie op website kloosterpadzenderen.nl

Hengelo e.o.