Volledig scherm
Tessa Drent, onderweg. © Eigen foto

Warme eerste Bornsche Matenloop, ook voor Tessa Drent

BORNE Met 391 deelnemers was de eerste editie van de Bornse Matenloop zondag een groot succes.  Het warme weer viel niet mee. Dat ondervond ook deelneemster Tessa Drent. Ze doet verslag van haar ervaringen.

„Nadat ik deze winter met Ingrid heb meegetraind en vanaf een minimale loopervaring heb leren hardlopen, had ik me lang voordat ik dit artikel mocht schrijven al ingeschreven. En dus sta ik tussen enthousiaste deelnemers te wachten op het startschot. Veel van mijn trainingsgenoten tref ik in het startvak. De verdeling van hen onder de 5 en 10 km is vrijwel gelijk.

 Niet iedereen heeft het parcours vooraf verkend, met een gravelpad dat over twee heuvels voert. Dat, in combinatie met het warme weer, maakt dat niet iedereen vooraf zeker weet of de bedachte streeftijd haalbaar is. Net na de start lopen we een stukje buitenaf. Op de al zwaarder worden ademhaling van mijn medelopers na, hoor ik enkel het getjilp van vogels. Heerlijk! 

De route voert grotendeels door de wijk zelf, waardoor veel bewoners langs de kant staan om iedereen aan te moedigen. Eén supporter heeft met zijn kinderen zelfs geluidsboxjes meegenomen, om de deelnemers muzikaal te ondersteunen. 

Ik weet mijn tempo prima vol te houden en bereik na 34 minuten en 6 seconden de finish. Ik ben tevreden, alles onder de 35 minuten vond ik al mooi. Wel moet ik na afloop grinniken als ik hoor dat Nick Zwienenberg uit Nijverdal, winnaar bij de mannen onder veertig op de 10 kilometer, slechts 10 seconden langer over zijn afstand heeft gedaan.

 Ook de enige Bornse winnares Margot Damhof, op de 5 kilometer boven veertig, loopt stukken sneller. Dat mag de pret niet drukken. Ik ben blij dat ik het, ondanks de warmte, heb gehaald zonder pauzeren.” 

Hengelo e.o.