Volledig scherm
© Charel van Tendeloo

Welbions Hengelo betaalt ouderen in Borne toch vergoeding voor stofoverlast

BORNE/HENGELO - Woningcorporatie Welbions heeft alsnog besloten bewoners van de seniorenwoningen aan het Parelgras, Vedergras en Blauwgras in Borne een vergoeding te geven zodra groot onderhoud aan de woningen wordt uitgevoerd. Dat gebeurt komende maanden, naar verwachting vanaf september tot aan Kerstmis.


De bewoners krijgen de vergoeding vanwege onder meer te verwachten stofoverlast. Het gaat om een bedrag van maximaal 400 euro per woning. Voorheen gaf het toen nog zelfstandige Woonbeheer Borne ook al een dergelijke vergoeding bij deze vorm van onderhoud, maar na de fusie met Welbions werden de regels anders. In Hengelo wordt zo’n vergoeding niet verstrekt en Borne zou die regel ook moeten volgen. Dat werd de bewoners ook gezegd. Maar Welbions komt op haar schreden terug. „Het was een misverstand. We volgen gewoon de regels zoals die in Borne golden”, aldus een woordvoerster van Welbions.

Handtekeningen
Wilma ten Hove verzamelde eerder handtekeningen in de buurt om de Hengelose corporatie op andere gedachten te brengen. Ze stuurde ook een brief naar Welbions met het verzoek toch een vergoeding voor overlast en schade te geven. Vorige week spraken zij en buurtbewoners met een vertegenwoordiger van Welbions hierover in haar woning. Deze week was er opnieuw contact. Formeel heeft ze nog niets gehoord van Welbions. Vorig jaar bepleitten de bewoners van de seniorenwoningen, samen met de lokale SP en de Woonbond Amsterdam, verbeteringen aan hun woningen, vooral op het gebied van isolatie. Welbions kwam de bewoners hierin tegemoet door het werk voor de tweede helft van 2016 te plannen.

Hengelo e.o.