Volledig scherm
'Verbonden in het licht' © Emiel Muijderman

Welk project in Borne krijgt geld uit cultuurfonds?

BORNE - Aan ideeën geen gebrek: in totaal kwamen er 26 inzendingen binnen voor het inzetten van 10.000 euro uit het Cogas Cultuurfonds. De jury heeft daaruit zes nominaties voor culturele initiatieven geselecteerd. Nu is BornePanel aan zet. Het idee met de meeste stemmen krijgt 5.000 euro, de tweede 3.000 en de derde 2.000 euro.

Wie mag dat geld straks op de rekening zetten? Het zou ‘Boris terug in Borne’ kunnen worden: het project van kunstenaar Patrick Josso om een beeld van mammoet ‘Boris’, waarvan de resten in de Stroom Esch werden gevonden, in de voormalige beeldentuin te plaatsen. Een andere kanshebber is de reeks van vier gratis concerten die het Borns Muziek Collectief wil organiseren, in samenwerking met andere orkesten en verenigingen. Doel is ook om basisscholieren kennis te laten maken met muziek en cultuur. Ook in de race: een actie van dorpsraad Zenderen tegen de dreigende verloedering en het behoud van sortimentstuin Kloostergaarde en de toneelvoorstelling Robin Hood van de stichting Theater en Cultuur Hertme, een ‘belevingstheater’ voor alle leeftijden, met name voor gezinnen. Verder prijkt de derde editie van de Twentse Kerststoet op het lijstje en ook het project ‘verbonden in licht’ op de begraafplaats, met sfeermuziek, gedichten, fakkels, kaarsen en vuurkorven.

Stemmen
Het bedrag van tien mille is beschikbaar gesteld vanwege het vijftigjarig bestaan van Cogas. Leden van BornePanel kunnen tot dinsdag 12 juli 12.00 uur stemmen. Wie nog geen lid is, kan zich nog aanmelden: www.bornepanel.nl. De drie ideeën met de minste stemmen vallen alsnog af.

Hengelo e.o.