Volledig scherm
© Wouter Borre DTCT

Wie is de beste ‘buur’ van Borne?

BORNE - Heeft u een geweldige buurman of buurvrouw? Dan kunt u hem of haar tot 1 augustus aanmelden voor de Beste Buur Bokaal. Vertegenwoordigers van Welbions, de gemeente Borne en meerdere Twentse corporaties die het initiatief hebben genomen, kiezen wie de award krijgt uitgereikt. 

Volgens de gemeente is een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang om langer thuis te wonen. Het helpt onder andere tegen vereenzaming en bevordert Borns noaberschap. Iedereen die in Borne, Hertme of Zenderen woont kan iemand opgeven. Voorwaarde is wel dat iemand moet worden voorgedragen door iemand uit zijn straat of buurt. De onderbouwing bij de opgave is belangrijk. De organisatie vraagt daarom om voorbeelden te geven, wat maakt de persoon in kwestie zo bijzonder?

De prijs is bedoeld voor 'de stille kracht' in een gemeenschap. Volgens de Beste Buur Bokaal is dat juist vaak de 'buur' die niet in het middelpunt van de belangstelling staat, maar het wel verdient om gewaardeerd te worden. De beste buurman of -vrouw wordt gekozen op de landelijke Burendag op 28 september. Opgeven via www.bestebuurbokaal.nl/borne.

Hengelo e.o.