Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Wie wil meedenken over duurzame energie in Borne?

BORNE - Borne maakt er werk van om over dertig jaar klimaatneutraal te zijn. Daar is medewerking van zowel burgers, bedrijven, overheid en andere instanties voor nodig. In Borne houden drie werkgroepen zich bezig met de opgaven binnen de 'energietransitie. Een van die werkgroepen kijkt naar (on)mogelijkheden van grootschalige opwekking van duurzame stroom.

Die werkgroep stelt over een maand een zogeheten toetsingskader op. Daarin staan initiatieven om windmolens of zonneparken aan te leggen. Een onafhankelijk adviesbureau brengt daarvoor in kaart waar zich kansrijke gebieden voor zon- en windenergie bevinden. Zijn er bijvoorbeeld natuurgebieden die uitgesloten moeten worden? Zijn er wettelijke beperkingen waardoor grootschalige opwek op bepaalde locaties niet mogelijk is? En kunnen buurtbewoners van een locatie financieel deelnemen aan een project?

Het toetsingskader wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Voor het opstellen hiervan zijn veel mensen uit Borne, Zenderen en Hertme nodig om mee te denken. Zij komen 11 februari van 19.30 tot 21.00 uur bijeen. Wie wil meedoen kan zich aanmelden via duurzaam@borne.nl.

Hengelo e.o.