Volledig scherm
Wijkdeel De Veste wordt nu nog gedomineerd door de grote sporthal. © Reinier van Willigen

Wijkdeel De Veste in Borne krijgt appartementen, winkels en school

BORNE - In het wijkdeel De Veste in de Bornsche Maten komen twee appartementencomplexen met op de begane grond voorzieningen. Deze worden  gebouwd op het nog lege terrein tussen basisschool De Vonder en het inmiddels bijna afgeronde wijkdeel Tuinstad.

In De Veste komen twee verschillende gebouwen. Het pand rechts krijgt drie bouwlagen en wordt maximaal 11 meter hoog. Op de begane grond komen diverse functies, zoals winkels, dienstverlening, lichte horeca, kleine bedrijven en maatschappelijke voorzieningen. Op de verdiepingen komen appartementen en/of maatschappelijke voorzieningen. 

Schoollokalen

Onder maatschappelijke voorzieningen valt onderwijs. Zoals bekend is de katholieke basisschool De Vonder al na drie jaar veel te klein. Die school is nu ondergebracht in het hoofdgebouw De Veste, waarin ook ruimt i s voor onder meer buitenschoolse opvang en de grote sporthal, die vooral door volleybalvereniging Apollo 8 wordt gebruikt. Zeven noodlokalen bieden de komende tijd soelaas voor De Vonder. De mogelijkheid bestaat nu echter dat de school straks betere ruimte krijgt in het nieuw te bouwen complex. In dat geval wordt al meteen een deel van de geplande parkeerplaats ingericht als speelplein.

Negen etages

Het tweede complex links wordt een stuk forser: negen bouwlagen en maximaal 28 meter hoog. Hier komen op de verdiepingen uitsluitend appartementen. Beneden is eveneens ruimte voor winkels, horeca en andere publieksvoorzieningen.

  1. Vijftigjarig jubileum van Aveleijn groots gevierd in Hertme
    VIDEO

    Vijftigja­rig jubileum van Aveleijn groots gevierd in Hertme

    Het vijftigjarig jubileum van Aveleijn wordt vandaag in het Openluchttheater Hertme gevierd met een groot feest voor cliënten, medewerkers en vrijwilligers. Onder andere Willeke Alberti, Jannes en Nielson treden op. Wie liever wat actiever wil zijn, kan terecht bij een aantal attracties, zoals trampolines en springkussens. Natuurlijk is er ook ruimte voor optredens van cliënten tijdens Show your talent. Het feest duurt nog tot elf uur vanavond. Volop tijd voor alle bezoekers om sfeer te proeven.

Hengelo e.o.