Volledig scherm
© Marieke Amelink

Zaal goed vol tijdens gala-avond Bornse Toet'nbloazers

fotoserieBORNE - Alhoewel de echte Carnavalstijd nog even weg is, zijn de liefhebbers altijd wel in voor een feestje. De gala-avond van De Toet’nbloazers, afgelopen zaterdag, werd dan ook als vanouds goed bezocht.

Traditioneel was de gala-avond het moment waarop de bekendmaking van de prins en zijn adjudanten was, maar De Toet’nbloazers is daar een aantal jaren geleden vanaf gestapt. Pim Schuurman, woordvoerder van de verenging en lid van de Raad van Elf legt de keuze uit. „We merkten dat de meeste leden pas echt actief met hun inzet voor de bouw van de praalwagens werden nadat bekend was wie er Prins en Adjudant waren. De tijd die we voorheen overhielden, was altijd wat weinig.”

Meer past niet

Bevriende carnavalsverenigingen uit onder andere Borne, Zenderen en Hengelo kwamen naar het gala. De zaal in het Bornse Kulturhus is deze avond dan ook vol. „We zouden nog wel meer verenigingen willen uitnodigen, maar we hebben echt ruimtegebrek,” zegt Schuurman. “We zijn blij dat we hier terecht kunnen, maar meer dan dit past hier gewoon echt niet.”

Jeugdsentiment op het podium
Volledig scherm
Jeugdsentiment op het podium © Marieke Amelink
Volledig scherm
© Marieke Amelink
Volledig scherm
© Marieke Amelink
Volledig scherm
© Marieke Amelink

Hengelo e.o.