Volledig scherm
PREMIUM
Marie-Josée Eenkhoorn en Ben van der Weide van het zelfregieteam, willen meer aandacht voor naasten van personen met onbegrepen gedrag. © Annina Romita

Zelfregieteam Borne: 'Schaamte speelt een grote rol'

BORNE - Schaamte en stigmatisering: vooral naasten van mensen met verward gedrag worden ermee geconfronteerd. "Helemaal wegnemen kunnen we het niet, een stuk verminderen wel."

Ben van der Weide spreekt niet over verwarde personen, maar noemt ze mensen met onbegrepen gedrag. "Mede vanwege die term is het een groep die steeds groter wordt", zegt de voorzitter van het zelfregieteam Borne. Oorzaken liggen voor de hand: te weinig jeugdzorg, minder opvangmogelijkheden voor dementerenden, mensen met onbehandelde psychische klachten.

  1. Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen
    PREMIUM
    video

    Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen

    BORNE - Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart uit Borne is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”

Hengelo e.o.