Volledig scherm
PREMIUM
Een hoogtepunt voor Jan ter Keurs, tweede van rechts, was het inzegenen van de nieuwe kruiswegstaties langs het Kloosterpad in 2012. Links van hem Herman Koopman en Lies Maathuis, geheel rechts Henk Meulenkamp. © Emiel Muijderman

Zenderen vernoemt straatnaam naar overleden Jan ter Keurs

ZENDEREN - Vanaf dinsdag heeft Zenderen er een straatnaam bij: het Jan ter Keurspad. Het pad is een van de routes die de Werkgroep Kloosterpad Zenderen heeft gerealiseerd. Het bord wordt op de sterfdag van de naamgever officieel onthuld.

Elf jaar lang was Jan ter Keurs voorzitter van de werkgroep Kloosterpad en samen met Lies Maathuis initiatiefnemer van deze route. „Hij was niet katholiek. Daarom is het extra bijzonder dat juist hij na een bezoek aan het Sion-klooster vond dat onze kloosters in Zenderen aandacht moesten krijgen”, vertelt Lies Maathuis. Samen met haar ging Ter Keurs, eigenaar van een varkenshouderij in Zenderen, naar de kloosters en legde hij zijn plan voor aan de prior en de moeder-overste. „Ze waren allemaal meteen enthousiast,” weet Maathuis nog als de dag van gisteren. 

Hengelo e.o.