Bewoner Harm Ellenbroek is, samen met buurman Hans van Rheenen, niet blij met de grote eiken in de Europastraat die zorgen voor allerlei problemen. De ondergrondse afscheiding van worteldoek haalt niets uit, weet Ellenbroek. “Dat doek houdt de wortels niet tegen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoner Harm Ellenbroek is, samen met buurman Hans van Rheenen, niet blij met de grote eiken in de Europastraat die zorgen voor allerlei problemen. De ondergrondse afscheiding van worteldoek haalt niets uit, weet Ellenbroek. “Dat doek houdt de wortels niet tegen.” © Emiel Muijderman

Zes eiken blijven staan: bewoners Europastraat in Borne zijn bang voor nog meer ellende

BORNE - Ze begrijpen het niet. Aan de overkant van de Europastraat en verderop zijn de eiken gekapt, met het oog op de naderende herinrichting. Maar juist voor hún woningen blijven er zes staan. Ondertussen hebben de wortels al schade aangericht.

  1. Marleen (29) uit Hengelo traint ook tijdens haar chemo door: ‘Zo kan ik de behandelingen beter aan’
    PREMIUM

    Marleen (29) uit Hengelo traint ook tijdens haar chemo door: ‘Zo kan ik de behandelin­gen beter aan’

    HENGELO - Op Wereldkankerdag, zaterdag 4 februari, wordt actie gevoerd voor een ‘beweegschuur’ bij de Nije Hoeve, een inloophuis voor iedereen die kanker heeft (gehad). Bewegen bij kanker heeft vele voordelen, stelt de wetenschap. Marleen Lentink, borstkankerpatiënt, ervaart het zelf: „Door het trainen bij mijn oncologiefysiotherapeut kan ik de behandelingen beter aan.”