Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen DTCT

Zo zetten Twence en Overijssel Borne buitenspel

De kwestie mestvergisterBORNE - Als de Raad van State op 18 oktober 2017 het plan voor de grote mestvergister in Zenderen vernietigt, volgt een turbulente aanvliegroute naar een onvermijdelijk besluit. In de cockpit: initiatiefnemer vuilverwerker Twence, de provincie Overijssel en de gemeente Borne. Eén ding is zeker: Borne waant zich de piloot. Maar het is de vraag of achter de schermen niet gewoon Twence de handen aan de stuurknuppel heeft.

Quote

Een vergister op de stort­plaats Elhorst Vloedbelt is geen optie meer, dat is duidelijk

Woordvoerster, Twence

De 18de oktober 2017 is er sprake van berusting bij Twence. “Een vergister op de stortplaats Elhorst Vloedbelt is geen optie meer, dat is duidelijk", zegt een woordvoerster van de afvalverwerker. Bij de gemeente Borne overheerst licht ongeloof over het onverwacht gewonnen gevecht. Want het plan voor de mestvergister is niet afgeschoten omdat de omgevingsvergunning niet voldoet, maar omdat het bestemmingsplan voor Elhorst Vloedbelt niet klopt. En dat brengt Borne in een unieke positie. De gemeente is namelijk het bevoegd gezag voor het vaststellen van bestemmingsplannen en zit ineens aan het stuur.

  1. Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen
    PREMIUM
    video

    Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen

    BORNE - Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart uit Borne is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”

Hengelo e.o.