Zo ziet het Kulturhus in Borne eruit na de verbouwing

VideoBORNE - Aan de buitenzijde is niets veranderd, binnen heeft Kulturhus De Bijenkorf een flinke gedaanteverandering ondergaan.

De bibliotheek heeft de bovenverdieping ingeleverd ten gunste van diverse vergaderzalen en werkplekken voor zzp'ers, variërend van klein tot groot.

Ook kunnen bijvoorbeeld verenigingen en ondernemers er ruimtes huren voor presentaties, voorzieningen als grote beeldschermen zijn aanwezig. "Van die eerste etage wordt nu al regelmatig gebruik gemaakt", zegt Kulturhusdirecteur Frank Droste.

Hij meldt dat ook de benedenverdieping, die nu echt de sfeer van een huiskamer uitstraalt, een geliefde ontmoetingsplek is. "Mensen blijven langer zitten, zowel in de foyer als aan de leestafel van de bibliotheek."

Wie benieuwd is hoe het er uit ziet, kan zaterdag en vooral zondag tijdens het Kulturhusfestival een kijkje nemen.

Volledig scherm
Frank Droste geeft alvast een rondleiding. © Still

Hengelo e.o.