In aanbouw zijnde zorghotel bij De Zwanenhof.
Volledig scherm
In aanbouw zijnde zorghotel bij De Zwanenhof. © Alice Plekkenpol

Zwanenhof in Zenderen kan verder met zorghotel

ZENDEREN/DEN HAAG -  De bouw van het zorghotel De Zwanenhof kan worden voortgezet. Dat blijkt na de uitspraak van de Raad van State vandaag.

De twee agrariërs Wennekink en Stege, tevens buren, hadden hoger beroep aangetekend tegen een uitspraak van de rechtbank Overijssel eerder dit jaar. Die stelde de boeren ook al in het ongelijk.

Opluchting

Directeur Joke Mijdam van De Zwanenhof reageert opgelucht op de uitspraak van de Raad van State. „De bouw lag lang stil. Wij gaan nu  met alle partijen praten om zo snel mogelijk na het kerstreces de bouw te herstarten.” De bouw van het zorghotel begon eind 2017. Het had volgens planning al rond deze tijd moeten openen. De vertraging leidt tot grote financiële schade. Hoeveel dat is  wordt nog berekend. „Dat geld hadden we liever besteed aan de zorg en faciliteiten voor de toekomstige gasten van het zorghotel.”

Bouw stilgelegd

In afwachting van de uitspraak van de Raad van State lag de bouw van het zorghotel sinds deze zomer stil. De boeren maken vooral bezwaar tegen het feit dat er meer grond bebouwd wordt dan in de omgevingsvergunning was vastgesteld. Het vloeroppervlak van het zorghotel meet volgens de klagende buren circa 7.000 vierkante meter, terwijl in de vergunning 5.200 vierkante meter wordt genoemd. 

Balkons en dak

In hun berekening tellen de twee ook balkons, technische ruimten en een rondgang op het dak (bestemd voor het onderhoud aan zonnepanelen) mee. Eerder oordeelde de rechtbank Overijssel dat de balkons en het dak niet onder het vloeroppervlak vallen. Wel blijkt dat het revalidatie- en welnesscentrum minimaal 400 vierkante meter groter wordt dan het bestemmingsplan toelaat. 

Verder hebben de twee boeren bezwaar tegen de aanleg van een uitrit van het zorghotel. Maar volgens de rechtbank kunnen zij niet aannemelijk maken dat zij daar schade van ondervinden.

Het hek voor de bouwplaats zit al lange tijd op slot.
Volledig scherm
Het hek voor de bouwplaats zit al lange tijd op slot. © Bert Janssen
  1. Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’
    PREMIUM

    Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’

    ALMELO/BORNE/ENTER – Autobedrijf AutoVen is uitgelopen op een fiasco. De zaak aan de Twentelaan in Almelo is al na vier maanden gesloten. Rudy en Harriëtte van de Ven zijn naar eigen zeggen met de verkeerde mensen in zee gegaan. Die personen betichten op hun beurt het autobedrijf van allerlei duistere zaakjes. De politie heeft het in onderzoek en kwam deze vrijdag bij het Enterse bedrijf van Van de Ven in actie wegens een bedreiging.

Hengelo e.o.