Het zorghotel is nog lang niet af. Er zijn inmiddels gegadigden om de klus voort te zetten
Volledig scherm
Het zorghotel is nog lang niet af. Er zijn inmiddels gegadigden om de klus voort te zetten © Bart Slotman/Dronekiekjes

Zwanenhof Zenderen hoeft omgeving niet aan te passen

ZWOLLE/ZENDEREN – De curator van het failliet verklaarde zorghotel Zwanenhof in Zenderen hoeft de omgeving van het in aanbouw zijnde complex niet aan te pakken. 

De rechtbank in Zwolle heeft woensdag een verzoek hiertoe van een omwonende afgewezen.

Landschapsplan

Namens de buurman is gewezen op de bouwvergunning waarin staat dat een landschapsplan uitgevoerd moet worden. Dat betekent onder meer de aanleg van bomen die het zicht op het pand deels wegnemen. De klager wil graag dat de bomen worden geplant, om zo het zicht op wat hij omschrijft als ‘bouwval’ te ontnemen. Volgens zijn jurist heeft de buurman zicht op een ‘ruïne te midden van een vuilnisbelt’. Het terrein zou bezaaid zijn met bouwafval.

Casco

Het kuurhotel in aanbouw ging in oktober failliet. Het casco staat er nu voor meer dan de helft, maar veel meer dan dat is het niet.

In gebruik

Via de rechter werd de gemeente Borne gesommeerd op te treden. Die hoeft dat niet te doen, stelde de rechtbank in Zwolle  woensdag in haar vonnis. Het inrichtingsplan moet pas uitgevoerd worden zodra het zorghotel in gebruik wordt genomen. Dat is vooralsnog niet het geval, zeker niet nu de bouw al geruime tijd stil ligt. Dat houdt in dat van een overtreding van de regels geen sprake is.

Hengelo e.o.