Volledig scherm
Volop concentratie tijdens het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap, deze hele week in sporthal 't Wooldrik. © Carlo ter Ellen DTCT

Zweten boven het schaakbord in Borne

BORNE - De warmte weerhoudt jonge schakers er deze week niet van hun uiterste best te doen tijdens het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap.

Programma aangepast

Nog tot en met zaterdag spelen kinderen in diverse leeftijdscategorieën hun partijen in sporthal 't Wooldrik. „Er zijn zo'n 315 deelnemers uit het hele land, meer dan we hadden gedacht”, zegt bestuurslid Daan Stam van het ONJK. „De kinderen zijn goed voorbereid op de warmte en nemen zelf voldoende water mee. Wij hebben het randprogramma wel iets aangepast. Gisteren was het erg heet, toen hebben wij buiten een wateractiviteit opgezet. En het voetbaltoernooi van BVV dat voor morgenmiddag stond gepland gaat niet door.”

Veel ervaring

Verder verloopt het kampioenschap geheel op rolletjes. „De organisatie is inmiddels ervaren genoeg. Het is het 44ste toernooi, voor de 26ste keer in Twente en de 8ste keer in Borne”, somt Daan Stam op.

Belangstellenden die het toernooi willen volgen zijn alle dagen welkom in een aparte ruimte waar de belangrijkste partijen op een groot scherm zijn te zien. Het kampioenschap eindigt zaterdag om 15.00 uur met de prijsuitreiking. Ook daar mag iedereen bij aanwezig zijn. 

Hengelo e.o.