Gitta Scheenhouwer kwam vorig jaar om het leven toen ze werd aangereden door een automobilist die een dollemansrit door de stad maakte.
Volledig scherm
Gitta Scheenhouwer kwam vorig jaar om het leven toen ze werd aangereden door een automobilist die een dollemansrit door de stad maakte. © Familie

11 jaar cel voor doodrijden Nederlandse Gitta (27) in Australië

De Australiër Michael Panayides (28), die vorig jaar de Nederlandse Gitta Scheenhouwer doodreed, heeft een gevangenisstraf van elf jaar gekregen. Na 8,5 jaar komt hij in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Dat heeft de rechter in Melbourne vrijdag bekendgemaakt, melden Australische media.

  1. Duizenden Wit-Russen vrijgelaten, velen zeggen zwaar te zijn mishandeld
    video

    Duizenden Wit-Rus­sen vrijgela­ten, velen zeggen zwaar te zijn mishandeld

    Alle naar schatting 7000 Wit-Russen die na de verkiezingen van afgelopen zondag zijn gearresteerd, worden vandaag vrijgelaten. De machthebbers in Wit-Rusland hebben tegelijkertijd hun excuses aangeboden voor de aanhoudingen. Onder druk van internationale kritiek hoopt het land met deze koerswijziging de rust te laten wederkeren. Ondertussen zeggen veel van de vrijgelaten demonstranten dat ze tijdens en na hun arrestatie zwaar zijn mishandeld.