Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

8-jarige joyrider raast met 140 km per uur over snelweg: ‘Wilde alleen een stukje rijden’

De Duitse politie heeft niet ver van de plaats Soest een wel erg jonge joyrider gepakt. De achtjarige jongen was met de auto van zijn moeder een stukje gaan rijden. 

De moeder meldde zich rond half een ‘s nachts bij politie met de boodschap dat haar zoon er met de auto vandoor was gegaan.

Gevarendriehoek

Agenten troffen de jongen vervolgens aan op een parkeerplaats langs de A44 op zo’n 8 kilometer van de ouderlijke woning. Hij was met 140 kilometer per uur over de snelheid geraasd en zette de auto aan de kant toen hij zich niet zo lekker voelde. 

Dat deed de jongen overigens keurig. Met knipperende gevarenlichten stond de auto in een hoek van de parkeerplaats. De plek had hij beveiligd met een gevarendriehoek.

,,Ik wilde alleen maar een stukje rijden”, gaf de jongen als verklaring voor het avontuur.

  1. Marcus smeekt tijdens footballwedstrijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Marcus smeekt tijdens football­wed­strijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Terwijl andere fans een grappige boodschap opschreven in de hoop in beeld te komen tijdens een footballwedstrijd was de oproep van Edward Marcus een stuk ernstiger: hij smeekte om een nieuwe nier. Het lukte hem niet om op televisie te komen, maar dankzij een foto van een andere fan gaat hij nu toch viraal. Op Twitter is het bericht al meer dan 100.000 keer gedeeld en verschillende mensen hebben zich intussen als donor geregistreerd.