Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

8-jarige joyrider raast met 140 km per uur over snelweg: ‘Wilde alleen een stukje rijden’

De Duitse politie heeft niet ver van de plaats Soest een wel erg jonge joyrider gepakt. De achtjarige jongen was met de auto van zijn moeder een stukje gaan rijden. 

De moeder meldde zich rond half een ‘s nachts bij politie met de boodschap dat haar zoon er met de auto vandoor was gegaan.

Gevarendriehoek

Agenten troffen de jongen vervolgens aan op een parkeerplaats langs de A44 op zo’n 8 kilometer van de ouderlijke woning. Hij was met 140 kilometer per uur over de snelheid geraasd en zette de auto aan de kant toen hij zich niet zo lekker voelde. 

Dat deed de jongen overigens keurig. Met knipperende gevarenlichten stond de auto in een hoek van de parkeerplaats. De plek had hij beveiligd met een gevarendriehoek.

,,Ik wilde alleen maar een stukje rijden”, gaf de jongen als verklaring voor het avontuur.

  1. ‘Extreemste vrouwelijke pedofiel ooit’ vandaag op vrije voeten

    ‘Extreemste vrouwelij­ke pedofiel ooit’ vandaag op vrije voeten

    In Groot-Brittannië is de 49-jarige Vanessa Marks, die in 2009 werd veroordeeld voor seksueel misbruik van baby’s en peuters in het kinderdagverblijf waar ze werkte, vrijgelaten. De vrouw zat tien jaar in de cel. Volgens de Britse staatssecretaris voor gevangeniszaken en reclassering Lucy Frazer vormt Marks geen gevaar meer voor de samenleving. Familieleden van slachtoffertjes zijn echter woest. ,,Als ik haar op straat zie, vermoord ik haar.”