De Noorse premier Jonas Gahr Stoere legt bloemen ter nagedachtenis van de vijf slachtoffers die werden vermoord bij een aanslag in de Noorse stad Kongsberg.
Volledig scherm
De Noorse premier Jonas Gahr Stoere legt bloemen ter nagedachtenis van de vijf slachtoffers die werden vermoord bij een aanslag in de Noorse stad Kongsberg. © via Reuters

Aanvaller aanslag Noorwegen doodde slachtoffers met steekwapen, niet met pijl en boog

De vijf slachtoffers die vorige week overleden na een terroristische aanslag in de Noorse stad Kongsberg, werden niet vermoord met pijl en boog, zoals lang werd verondersteld, maar met een steekwapen. Dat meldt de Noorse politie maandag. De dader liep ook met pijl en boog rond, maar dat zou niet het moordwapen zijn geweest.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.