Volledig scherm
Brandweer en hulpdiensten bij de plaats van de brand. © Twitter

Achttien doden bij brand in afkickkliniek Ecuador

Bij een brand in een ontwenningskliniek in de Ecuadoriaanse stad Guayaquil zijn vrijdag achttien mensen om het leven gekomen. Ook zijn twaalf mensen gewond geraakt. Dat heeft Raul Ledesma, gouverneur van de provincie Guayas, bekendgemaakt.

De slachtoffers, voornamelijk jongeren, stierven door verstikking. Ook de gewonden hebben veelal aandoeningen aan de luchtwegen, veroorzaakt door de hitte en rook. Volgens Ecuadoriaanse media is de brand ontstaan omdat patiënten matrassen in brand staken als protest tegen de slechte omstandigheden in de kliniek.. 

In het afkickcentrum in het economisch centrum van Ecuador werden mensen met een drugs- of alcoholverslaving behandeld. Dat gebeurde zonder dat de autoriteiten daar vanaf wisten. De directeur van de kliniek zou sinds het uitbreken van de brand spoorloos zijn.

Op het moment van de brand waren tussen de dertig en veertig mensen aanwezig in het gebouw. Er werden meer dan zestig brandweerlieden ingezet om het vuur te bestrijden.

  1. Rechter die verkrachter (16) beschermde omdat hij ‘uit goede familie’ kwam, neemt ontslag

    Rechter die verkrach­ter (16) beschermde omdat hij ‘uit goede familie’ kwam, neemt ontslag

    ‘Als je eerste keer een verkrachting is...’ - Dat stuurde een Amerikaanse jongen (16) naar zijn vrienden, samen met een filmpje dat toonde hoe hij een meisje (16) aanrandde dat onder invloed was van alcohol. Hij moest voor de rechter verschijnen en die pleitte voor mildheid omdat de tiener uit een goede familie kwam en goede resultaten haalde op school. Er volgde een storm van protest en de rechter heeft nu met onmiddellijke ingang ontslag genomen.