Volledig scherm
Brandweer en hulpdiensten bij de plaats van de brand. © Twitter

Achttien doden bij brand in afkickkliniek Ecuador

Bij een brand in een ontwenningskliniek in de Ecuadoriaanse stad Guayaquil zijn vrijdag achttien mensen om het leven gekomen. Ook zijn twaalf mensen gewond geraakt. Dat heeft Raul Ledesma, gouverneur van de provincie Guayas, bekendgemaakt.

De slachtoffers, voornamelijk jongeren, stierven door verstikking. Ook de gewonden hebben veelal aandoeningen aan de luchtwegen, veroorzaakt door de hitte en rook. Volgens Ecuadoriaanse media is de brand ontstaan omdat patiënten matrassen in brand staken als protest tegen de slechte omstandigheden in de kliniek.. 

In het afkickcentrum in het economisch centrum van Ecuador werden mensen met een drugs- of alcoholverslaving behandeld. Dat gebeurde zonder dat de autoriteiten daar vanaf wisten. De directeur van de kliniek zou sinds het uitbreken van de brand spoorloos zijn.

Op het moment van de brand waren tussen de dertig en veertig mensen aanwezig in het gebouw. Er werden meer dan zestig brandweerlieden ingezet om het vuur te bestrijden.

  1. Extreemrechtse partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

    Extreem­recht­se partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

    De Spaanse extreemrechtse partij Vox, die bij de verkiezingen volgende maand een goede kans maakt voor het eerst in het parlement te komen, stelt voor dat burgers die een inbreker verwonden of doden een ,,medaille voor burgerlijke verdienste” zouden krijgen. ,,Wij willen van Spanje niet de ‘Far West’ maken, maar wel een plaats waar de inwoners veilig zijn”, zei partijleider Javier Ortega Smith zondag op een verkiezingsbijeenkomst.