Volledig scherm
De Nachtegaalstraat werd plaatselijk afgesloten voor alle verkeer om politie en parket in alle rust hun werk te laten doen. © Hans Verbeke

Agent schiet man dood die collega aanviel met schroevendraaier

Een Belgische politieman heeft vanmiddag een man neergeschoten die een collega-agent met een schroevendraaier had aangevallen in het West-Vlaamse Wevelgem. Het slachtoffer werd gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen bezweek. 

Volledig scherm
Het slachtoffer werd buiten neergeschoten en zakte in elkaar op een grasperkje voor het huis waar hij met z'n moeder woont. © Hans Verbeke

De 37-jarige man had vlak voor het incident zijn moeder en een paar verplegers bedreigd. Toen de politie hem kwam ophalen, reageerde hij direct agressief. De agenten gebruikten pepperspray, maar konden de man niet ontwapenen. Hij verwondde de agent met de schroevendraaier in de hals en gezicht, waarop diens collega hem met een schot in de borststreek raakte.

De man, die in zijn borststreek werd geraakt, werd ter plekke gereanimeerd en naar ziekenhuis in Kortrijk gebracht. Daar overleed hij. De gewonde agent verkeert niet in levensgevaar. Het Openbaar Ministerie stelt een onderzoek in. 

Volledig scherm
© Hans Verbeke
Volledig scherm
© Maxime Petit
  1. Getatoeëerde naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die wilde niet nog meer pijn’

    Getatoeëer­de naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die wilde niet nog meer pijn’

    De Russische blogger en sportfanaat Rustam Shafiev (35) is ten einde raad omdat zijn getatoeëerde naaktkat Bes al een paar dagen spoorloos verdwenen is. De zogenaamde Sphynx, een van oorsprong Canadees ras dat door fokkers muteerde tot een ‘roofdier’ zonder haren, sprong uit een autoraampje toen ‘Kara Fight’(de artiestennaam van de Rus) een bezoek bracht aan het dorp Pervomaisky in de buurt van Jekaterinenburg.